Saturday, December 24, 2011

agropolitan pahang dapat bonus

200 peserta Agropolitan Pekan terima RM200


PESERTA projek Agropolitan Pekan, melihat sumbangan persekolahan yang diterima sambil diperhatian Khairudin Mahmud (kiri) dan Zulkifli Yaacob (kanan) di Batu 8, Lepar, Pekan, semalam.


PEKAN 24 Dis. - Seramai 200 peserta termasuk 100 Orang Asli di bawah projek Agropolitan Pekan di Runchang dan Batu 8, Lepar di sini menerima bantuan persekolahan sebanyak RM200 seorang.
Pengurus Besar Sosial Majlis Pembangunan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECERDC), Zulkifli Yaakob berkata, bantuan tersebut adalah daripada pihaknya untuk meringankan beban ibu bapa bagi membeli barang keperluan sekolah anak-anak mereka.
"Ini untuk memastikan ibu bapa mendapat motivasi bagi menyekolahkan anak-anak mereka mengikuti penggal persekolahan akan datang.
"Pada masa sama, ia juga menggalakkan para pelajar untuk cemerlang dalam pelajaran dan meningkatkan prestasi akademik mereka," katanya pada sidang akhbar selepas Majlis Penyerahan Sumbangan Persekolahan di Projek Agropolitan Batu 8, Lepar, di sini hari ini.
Hadir sama, Ahli Dewan Undangan Negeri Pulau Manis, Khairudin Mahmud.
Beliau berkata, inisiatif itu akan melengkapkan program sedia ada ECERDC yang dikenali sebagai Sinar ECER untuk meningkatkan kemahiran akademik dan sosial kanak-kanak daripada peserta Agropolitan Pekan.
''ECERDC bukan sahaja memberi tumpuan kepada pembangunan semata-mata tetapi turut berperanan melahirkan masyarakat seimbang dari segi kemahiran dan pendidikan," jelasnya.

No comments:

Post a Comment