Monday, July 2, 2012

pulanglah nak

ARKIB : 02/07/2012

Ibu rayu Aslina pulang ke rumah

ASLINA MAMUK
KUALA LIPIS 1 Julai - Seorang ibu di Kampung Mela di sini merayu supaya anak gadisnya pulang ke pangkuan keluarga selepas seminggu didapati meninggalkan rumah tanpa mengetahui puncanya.
Ibu berkenaan, Miss Che Aesos, 44, berkata, anaknya, Aslina Mamuk, 15, keluar dan tidak pulang ke rumah sejak 25 Jun lalu.
"Sebelum ini, Aslina duduk bersama datuknya di Tanah Merah, Kelantan. Sejak sebulan lalu, Aslina telah datang ke sini untuk menziarahi saya dan kakaknya, Norhayati yang menetap di sini," katanya di sini semalam.
Menurut Miss Che, pada malam 24 Jun lalu, Aslina bersama kakaknya sempat meluangkan masa berbual bersama ahli keluarga dan gadis itu tidak menunjukkan sebarang perubahan sikap.
"Namun pada keesokan hari, Norhayati mendapati adiknya sudah meninggalkan rumah tanpa meninggalkan sebarang pesan.
"Sebaik sahaja pulang ke rumah selepas selesai menoreh getah pada pukul 2 petang, saya terkejut apabila diberitahu mengenai kehilangan Aslina," katanya.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Lipis, Supritendan Abdul Razak Hassan ketika dihubungi mengesahkan pihaknya menerima laporan mengenai kehilangan gadis berkenaan.
Katanya, usaha mengesan Aslina giat dijalankan dan polis meminta orang ramai yang mengenali atau mempunyai maklumat mengenai gadis berkenaan segera menghubungi pegawai penyiasat kes, Sarjan Azmi Mohamad di talian 09-3122222.

No comments:

Post a Comment